paslanmazprofilolculeri

Paslanmaz çelik ürünlerin doğumu 19 yy. başlarına denk gelirken, insanlık için de yeni bir dönem başlamıştır. Demir madeninin işlenirken içine karışan krom ve nikel onu bambaşka bir özelliğe kavuşturmuştur. Oluşan bu özel alaşım bugün gelinen noktada hala çok aktif ve etkili bir şekilde kullanılmaya devam etmektedir. Peki, bu özel alaşımın özellikleri nelerdir ve nerelerde kullanılabilir?

Öncelikli olan demirden daha rahat işlenebilen, kolay şekil alan, kırılganlığı az bir ürün elde edilmiştir. Ancak esas olan özellik ise demirin paslanma, korozyon özelliği de ortadan kalkmıştır. Bu oldukça özel, farklı ve etkin bir durumdur. Bundan sonrasında yapılacak olan ürünler artık paslanmadan uzun yıllar özelliklerini koruyacak ve kullanılabilecektir. Bu devrim gibi buluş, tüm insanlık için daha sağlıklı, daha güçlü ve daha özel malzemeler yapabilme özgürlüğünü de beraberinde getirmiştir.

Paslanmaz çelik birçok alanda kullanıma üzere bugün hammadde ya da yarı mamul olarak üretilebilmektedir. En sık kullanılan türleri arasında paslanmaz boru, levha paslanmaz profil gelmektedir. Kare ya da dikdörtgen şekilde üretilen bu ürünler, farklı incelik, ölçü ve boylarda karşımıza çıkmaktadır. Bu şekilde birçok alanda, etkin ve özel olarak kullanılmaktadırlar.

Hayatımızın birçok alanında görebileceğimiz bu profiller, bina yapımından, pencere yapıma, ev aletlerinden, sıhhi tesisata kadar birçok alanda aktif bir şekilde kullanılmaktadırlar. Bu bakımdan bakıldığında da profillerin ne kadar önemli ve yaygın olduğunu değerlendirebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: 304 Paslanmaz Nedir?

Paslanmaz Profil Kullanım Alanları Nereleridir?

paslanmazprofilturleri

Dayanımları yüksek, korozyondan etkilenmeyen, kolay işlenebilen, birçok madde ile birlikte kullanılabilen bu ürünler, hayatımızın her alanında karşımıza çıkan ürünlerdir. Havacılık, otomotiv ve inşaat gibi birçok alanda en çok tercih edilen ürünler içinde yer almaktadırlar. Bu nedenle paslanmaz profil farklı ölçü ve ebatlarda çok farklı çeşitlilik göstermektedir.

Bu tarz ürünlerin tercih edilme sebepleri arasında elbette birçok faktör ve etmen vardır. Dayanıklılık ilk başta gelene tercih nedenidir. Birçok alanda bundan dolayı tercih edilen ürün, kullanıldığı alanda ciddi bir dayanım sağlayacaktır. Aynı şekilde ezilmeyen, sağlam ürünlerdir. Temizlenme konusunda ciddi anlamda kolaylık sağlarlar. Parlak duruşları uzun yıllar boyunca sorunsuz bir şekilde korunur. Makinelerde rahatça yıkanırlar. Özellikler korozyona dayanımlı olmaları onları her alanda, içeride ve dışarıda kullanılabilen bir alternatif ürün haline getirmektedir.

Bu nedenle ülkemizde ve dünyada yoğun şekilde tercih edilir. Mutfak ve sağlık sektörü steril ürünler oldukları için bu ürünlerin kullanımın yaygın olduğu alanlardır. Alternatif ürün olmadığı ve yeterli oldukları için uzun yıllar daha bu alanda hizmet verecek gibi durmaktadırlar.

Paslanmaz Profiller Nasıl Birleştirilir?

paslanmazcelik

Paslanmaz profil kullanılması gerektiğinde, farklı ölçülerde kesme, ekleme, bükme gibi farklı işlemlere tabi tutulmaktadır. Bu ekleme işlemlerinde vida tipi ekleme yapmanız gerektiğinde paslanmaz cıvataların uygun olanlarını tercih ederken, bazen de kaynak yapılması gereken durumlar ortaya çıkacaktır. Özelliği olan paslanmaz profil ekleme yani kaynak aşamasında standart ürünler kullanılamaz.

Anti korozyon özelliğini kaybedecek olan profil, bu ek yerlerinden korozyona uğrayabilir. Bu nedenle günümüzde bu tip ürünleri eklemek adına argon kaynak kullanılmaktadır. Argon kaynak kullanımı çeliğin özelliğini bozmaz ve paslanma olayını tamamen ortadan kaldırır. Ayrıca işlem sonrasındaki görünümde gayet temiz ve başarılı olacaktır. Bu yöntem vidalama işleminden daha farklı olduğu için, dış mekanlardaki eklentilerde rahatlıkla tercih edilebilecektir.

İlginizi çekebilir: Paslanmaz Çelik Nedir? Türleri Nelerdir?

Paslanmaz Profil Türleri Nelerdir?

paslanmazprofil

Ana malzemeler tip olarak incelendiğinde kare ve dikdörtgen olarak iki tip profil karşımıza çıkmaktadır. Kare olan ürünler 12×12 ebatlarından başlayarak 120×120 boyutlarına kadar üretilir. Dikdörtgen ürünlerde ise; 20×10 ölçüsü ile 150×50 ölçüleri arasında üretim yapılmaktadır.

Ayrıca paslanmaz profil ürünler kullanılan çelik kalitelerine göre de sınıflandırılırlar. Başlıca, 303 – 304 – 304L – 316 olarak sınıflandırılırlar. Bu ayrımda, içerikleri değişen bir çelikten söz edilir. Bu şekilde sertlik, işlenebilir olma, esneklik, korozsif özellik, parlaklık gibi farklılıklar gösterirler. Tamamen içerik olarak değişken olan bu ürünler, kullanım alanına göre seçim yapılabilir.

Benzersiz özelliği ile yaşam alanlarımızda hem inşasında hem de kullandığımız malzemelerde ciddi anlamda yer alan paslanmaz profiller, kullanışlı ve uzun süreli sağladıkları randıman nedeniyle tercih edilen ürünlerdir. Güçlü yapılarının yanı sıra, korozyondan korunmaları da en önemli özellikleri arasında sayılmaktadırlar. Bu özel maddeler uzun yıllardan bu yana hayatımızın değişmez malzemeleridir.

Sistem Paslanmaz ekibi olarak bu yazımızda paslanmaz profil hakkında elimizden geldiğince bilgi vermeye çalıştık. Umarız faydalı olmuştur. Paslanmaz çelik ürünleri hakkında daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Daha fazlası için takipte kalın!

İlginizi çekebilir: Paslanmaz Çelik Nerelerde Kullanılır?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sistem-paslanmaz-koyu-1-1024x210

Kaliteli paslanmaz ürünleri için bize ulaşın

Teklif Al
close-link
Paslanmaz ürünleri için teklif alın
İletişim
close-image
0 (216) 499 27 67